Harry van Bommel

Weblog
Harry van Bommel

dinsdag 24 januari 2017, 20.37 uur – Harry
Categorie: Harry bezoekt

bezoek aan de kalief


foto: Omair Aleem

Gisteren was ik in Londen op bezoek bij kalief Hazrat Mirza Masroor Ahmad, de geestelijk leider van de Ahmadiyya moslim gemeenschap. Deze stroming in de islam wordt in het geboorteland Pakistan vervolgd omdat zij niet islamitisch zou zijn. Ahmadiyya moslims hebben als uitgangspunt dat de principes van de islam leiden tot vrede in alle aspecten van het leven. Andere religies worden door Ahmadiyya moslims met respect behandeld en het motto ‘love for all, hatred for none’ wordt in deze gemeenschap breed in de praktijk gebracht, ook al worden ze zelf met geweld bedreigd. Overigens niet alleen in Pakistan; vorig jaar werd een winkelier uit de Ahmadiyya gemeenschap in Glasgow op beestachtige wijze vermoord omdat hij op sociale media voor zijn geloof was uitgekomen. Vanuit de gevangenis verdedigt de veroordeelde tot op heden zijn daad en in telefonische interviews roept hij anderen op zijn voorbeeld te volgen. De Ahmadiyya gemeenschap in Nederland is klein en relatief onbekend. Kennelijk moeten er eerst problemen zijn voordat er in de media over je geloof wordt bericht. In mijn gesprek met de kalief heb ik geadviseerd vooral wel gebruik te gaan maken van sociale media omdat het bereik daarvan snel en groot is.

1 reactie »

 1. Op de site Krapuul heb ik een heftige discussie losgemaakt over links realisme versus ideologie versus knuffelsocialisme.

  Het laatste stukje is:

  http://www.krapuul.nl/politiek-blog/stromingen/fascisme-en-neo-nazisme/2624828/socialistisch-verpakt-fascisme-is-ook-fascisme/

  en de vorige draad was:

  http://www.krapuul.nl/politiek-blog/stromingen/laflinks/2623009/knuffelsocialisme/

  Ik had geen idee van de controversie wat mijn stukje ging losmaken! Nu voel ik me een beetje boven mijn competentie (out of my league), ik zeg eerlijk mijn bevindingen, maar deze jongens zijn meer belezen dan ik, hoewel ik ze veel te doctrinair vind.

  Bovendien vind ik het niet zo leuk om voor fascist uitgescholden te worden! Eerlijk gezegd zijn hun meeste argumenten zwak en bevatten drogredenen.

  Maar goed, dit debat is zéér belangrijk denk ik, niet alleen the democrats of de PvdA heeft dit nodig, maar ook Ècht Links.

  Ik zou graag feedback ontvangen hier, of nog beter, als commentaar op die site…

  Reactie door Rootman — woensdag 25 januari 2017 @ 18:04

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie