Harry van Bommel

Weblog
Harry van Bommel

maandag 13 februari 2017, 15.45 uur – Harry
Categorie: Algemeen, Harry bezoekt, Harry leest

Koerdisch bedankje

Gisteren trakteerden verschillende Koerdische organisaties mij op een feestelijke bijeenkomst om me te bedanken voor de inzet voor de Koerden. Naast mooie toespraken, flessen wijn en Koerdische knuffels kreeg ik van auteur Celal Altuntas zijn boek ‘Regen zonder modder.’ Eerder las ik van hem ‘Het is je zusje!’ en daarvoor ‘Het dorp van de zeven broers.’ Celal is actief in Koerdische kring en publiceert regelmatig, ook in landelijke dagbladen. De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met muziek van Nariman en Monir Goran en natuurlijk een Koerdische dans. Ik zal daar waarschijnlijk mijn hele leven op moeten blijven oefenen want het gaat me nog steeds niet zo goed af. Die kans krijg ik ook vast wel want ik ga dan wel uit de Tweede Kamer, maar niet uit de politiek. Ik zal me voor de Koerdische zaak blijven inzetten dus mijn vrienden van gisteren, zie ik straks weer bij het Koerdisch nieuwjaar, de Halabja-herdenking, en andere Koerdische aangelegenheden.

2 reacties »

 1. Ik ben het eens als men zich NU inzet voor de Koerden. Ze hebben het vreselijk moeilijk.
  Het lijkt me echter goed, om ook eens stil te staan bij het aandeel dat de Koerden gehad
  hebben in de genocide op ArmeniĆ«rs begin vorige eeuw. Dit mede naar aanleiding van o.a beloften voor zelfstandigheid, die de misdadige Turkse regering van Tala’at Pasja e.a. had gedaan, maar die nooit werden nagekomen.

  Jan N

  Reactie door J Noort — maandag 13 februari 2017 @ 17:21

 2. Zijn de Koerden van nu verantwoordelijk voor toen?
  Zijn de Nederlanders van nu verantwoordelijk voor de ‘Politionele acties’ in IndonesiĆ«? Zijn de Nederlanders van nu verantwoordelijk voor de misdrijven uit de Gouden Eeuw en zijn de Amerikanen ooit verantwoordelijk gesteld voor de genocide in Japan in 1945?

  Reactie door Pieter — zaterdag 18 februari 2017 @ 16:33

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie